Kwakman wijst naar Van 't Schip: "Moet je dan niet achteraf zeggen"

Trainer John van 't Schip gaf na de wedstrijd tegen NEC aan te werken met een selectie die niet in balans is. Bij De Derde Helft wordt dat erkend, al wordt er ook gewezen op het feit dat Van 't Schip van formatie kan wisselen.

"Het probleem is natuurlijk, op het moment dat jij van formatie gaat wisselen... Dat heb je donderdag tegen Bodø gezien, toen ze besloten om met twee spitsen te gaan spelen. Dat betekent dan ook dat je met twee spitsen druk zet, een soort 4-4-2. Daar hadden ze nog geen kaas van gegeten", merkt Kees Kwakman op.

De oud-voetballer gaat verder: "Je kan dat eventueel doen als je veel spelers in het veld hebt die dat zelf kunnen regelen en elkaar coachen. Dat heeft Ajax niet. Ze hebben een speler, Henderson, en voor de rest hebben ze geen spelers die precies weten hoe je dat moet aanpakken. Berghuis ook, maar die staat wat verder naar voren."

Er is dus tijd nodig, zo zegt Kwakman. "Dat heeft 'ie niet. Als je dan kiest voor dat systeem, met vleugelspelers, dan moet je niet na afloop zeggen 'ja, ik heb geen vleugelspelers'. Dan moet je wat anders gaan kiezen, met het risico dat het fout gaat. Zoals tegen Bodø. Dan moet je niet achteraf gaan zeggen dat je geen linksbuiten hebt en 'm wel opstellen. Dat is voor die Banel ook...", aldus de analist.

Lees meer:
0 reacties