Kwakman: "Wordt een uitdaging om verzorgder voetbal te spelen"

Kees Kwakman
Kees Kwakman Foto: © Orange Pictures

Kees Kwakman vindt de keuze van Ajax voor Maurice Steijn een interessante keuze. Hij durft niet te zeggen of de keuze goed gaat uitpakken.

Kwakman spreekt bij EPSN uit dat hij niet aan zag komen dat Steijn zou worden aangesteld. "Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken of het een goede keuze is. Verrassend is het zeker, omdat zijn naam nooit is genoemd."

Kwakman prijst daarbij wel hoe Steijn tot nu toe aan zijn carrière gewerkt heeft, al vindt hij dat Ajax erg wisselende signalen stuurt. "Toch is het gek dat als de naam van Kjetil Knutsen als mogelijke trainer wordt genoemd, dat dan de wenkbrauwen minder omhoog gaan dan bij Steijn. Als je kijkt wat hij gedaan heeft is dat razendknap, maar nu moet hij zich als trainer gaan ontwikkelen."

Ook de speelstijl van de Amsterdammers is iets waar Steijn mee aan de slag moet. "Bij Ajax zal er meer verlangd worden en hebben ze ook niet de spelers om dat te doen. Het zal een uitdaging worden om verzorgder voetbal te gaan spelen, maar ik denk dat daarom ook de naam van Hedwiges Maduro wordt genoemd. Hij kan hem daarbij helpen om meer op de Ajax-manier te spelen."

Kwakman besluit dat de coach de kleedkamer voor zich moet winnen. "Ze willen een ervaren trainer. Dat is hij. Hij zal meteen laten merken wie de baas is. Ondanks dat het misschien niet een hele grote naam is, zal hij er bovenop zitten."

Lees meer:
0 reacties