Kwakman ziet cruciale fout bij Sparta-goal: "Nu is hij te laat"

Marciano Vink met Kees Kwakman
Marciano Vink met Kees Kwakman Foto: © Pro Shots

Kees Kwakman is bepaald niet onder de indruk van het verdedigen van Ajax. De analist zag de Amsterdammers wederom grote fouten maken achterin.

"Het is een terugkerend verhaal bij Ajax dat het ingrijpen in het zestienmetergebied niet geweldig is", begint Kwakman zijn analyse bij ESPN. "Je ziet ook dat Henderson geen centrale verdediger is. Dat zag je bij het doelpunt van Sparta, maar ook een aantal keer als hij ging doordekken."

Wel krijgt Sparta de complimenten. "Het is gewoon een goede actie van Verschueren, maar de verdediging van Ajax moet eerder opschuiven bij het tegendoelpunt", vervolgt de analist. "Kaplan en Hato moeten opschuiven, dan kan Kaplan eerder bij Verschueren staan. Nu is hij te laat."

"Dan kapt Verschueren Kaplan prachtig uit en werkt ook nog eens heel goed af. Ajax zag er in deze fase van de wedstrijd twee, drie keer niet heel goed uit. Voor de rest had Ajax niet heel veel van Sparta te duchten. Maar heel eerlijk: Ajax heeft ook niet echt heel veel goede kansen gecreëerd", besluit Kwakman.

Lees meer:
0 reacties