"Kwaliteiten van Rosario zijn moeilijk in statistieken te vatten"

Pablo Rosario
Pablo Rosario Foto: © Pro Shots

Pablo Rosario lijkt de nieuwe middenvelder van Ajax te gaan worden. Lentin Goodijk en Tim van Duijn zien waarom Ajax de speler binnen probeert te halen.

"Rosario speelt een belangrijke rol in het spel zonder bal, zo zien we tijdens de slotwedstrijd van het seizoen in Lille. Vanaf de tribunes is duidelijk te zien hoe Rosario het elftal van Nice aanstuurt in het druk zetten", opent het duo in Voetbal International.

Ook als centrale verdediger is Rosario van nut. "Als centrale pion in de driemansdefensie leest hij het spel en herkent hij de momenten om collectief druk naar voren te geven. Farioli wil in dit soort situaties één-op-één spelen en als laatste man regisseert Rosario dat op het veld. Continu wijst hij de teamgenoten voor hem welke Lille-speler zij moeten oppakken".

Wel is het lastig om middels statistiek te bewijzen dat Rosario sinds zijn tijd in Nederland gegroeid is. "De specifieke kwaliteiten van Rosario zijn moeilijk in statistieken te vatten. Hij is niet de speler met de meeste tackles, de meeste passes of de meeste dribbels. Als middenvelder hoef je ook geen goals en assist van hem te verwachten. Wat hij wel brengt in Nice is rust in het positiespel en tactische flexibiliteit".

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand