Kwaliteitsprobleem bij Ajax? "Daar hebben ze heel veel ingeleverd"

Dusan Tadic en Steven Berghuis
Dusan Tadic en Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Ajax is bezig aan een uitermate slechte serie. De ploeg van trainer Alfred Schreuder wist al een aantal wedstrijden op rij niet te winnen, met de nederlaag tegen Napoli van dinsdagavond (1-6) als dieptepunt.

Dat de Amsterdammers momenteel slecht draaien, ziet ook Freek Jansen van Voetbal International. "Ajax wint al vier wedstrijden op rij niet. En in elke analyse na afloop wordt aangestipt dat de ploeg niet goed genoeg aan de bal is. Zou het misschien ook gewoon een kwaliteitsprobleem van de huidige selectie zijn?"

"Zowel tegen Liverpool, AZ als Napoli is Ajax aan het spartelen op het moment dat de tegenstander druk zet", concludeert Jansen. "Een speelstijl waar de club vorig seizoen weinig moeite mee had, en dus is het kwaliteitsprobleem een belangrijke reden voor de crisis. Van de geijkte patronen en automatismen is weinig meer over. Verdedigend is de ploeg uiterst kwetsbaar en aanvallend mist het de laatste weken elke vorm van vernuft en creativiteit. Als ploeg en individueel is het niveau flink gekelderd."

Jansen ziet dat Ajax op meerdere posities heeft ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen. "Van Lisandro Martinez naar Calvin Bassey en van Noussair Mazraoui naar Devyne Rensch is een grote kwaliteitsreductie. Op twee plekken in de achterhoede heeft Ajax zowel in balbezit als balverlies heel veel ingeleverd, waardoor het geen onlogisch gevolg is dat tegenstanders de Amsterdammers met succes vastzetten, opjagen en daardoor overrompelen."

Ook aanvallend wist Ajax dinsdagavond niet veel te brengen. "Van enige creativiteit op de helft van Napoli was zelden sprake, waardoor de Italiaanse ploeg zowel vol druk kon zetten als defensief in alle rust de boel op orde kon houden. In elke linie was het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Napoli zichtbaar", zo trekt hij de conclusie.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand