"Laat Van Praag zich inpalmen door een narcist zonder moreel besef?"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor Maurits Hendriks. De Chief Sports Officer van Ajax krijgt een berg aan kritiek over zich heen van de chef sport van De Telegraaf.

Hendriks zelf zou ook bij Ajax worden uitgekotst. "Een nietsontziende ambitieuze carrièretijger, die alles in zijn buurt vermorzelt, als een kameleon van kleur verschiet, over lijken gaat om te overleven in een omgeving waarin hij vanwege zijn gedrag niet wordt gepruimd", zo wordt Hendriks omschreven door Driessen in De Telegraaf.

Ook voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar zou door hem verraden zijn. "De echte Ajacieden, de clubmensen op De Toekomst, zouden het van de daken willen schreeuwen, maar vrezen de toorn van Hendriks en andere leidinggevenden. De angst voor verregaande consequenties bij het openlijk delen van negatieve ervaringen met Hendriks en met naam en toenaam in de krant te staan, is levensgroot. Over een onveilige sfeer op de werkvloer gesproken".

"De rvc heeft de naar boven likkende en naar beneden schoppende Hendriks aangesteld en zijn blind voor zijn waanideeën. Dus komt, op zijn voorspraak, Sven Mislintat als directeur voetbalzaken en samen stortten de geestverwanten het voetbalinstituut Ajax, één van Nederlandse mooiste exportproducten, sportief en financieel de afgrond in", vervolgt Driessen.

Rvc-voorzitter Michael van Praag krijgt een vraag. "Wil Ajax zo in elkaar zitten, het nieuwe Ajax? Wil de nieuwe rvc-voorzitter Michael van Praag dat Ajax symbool staat voor een club die de ruimte geeft aan een buitenstaander om een clubicoon als Van der Sar vanuit de eigen organisatie anoniem af te branden? Is dat het nieuwe morele kompas van de clubleiding? Laat Van Praag zich inpalmen door een narcist zonder scrupules, zonder moreel besef?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand