Lammers: "Wij zijn Ajax, wij willen weer de beste worden past beter"

Kim Lammers
Kim Lammers Foto: © Pro Shots

Kim Lammers ziet dat Ajax dit seizoen ver is afgegleden. De voormalig hockeyinternational meent dat er daardoor ook kansen liggen voor de Amsterdamse club.

"Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. Je moet wel heel veel vertrouwen hebben, als Ajacied, als je dit nu hardop durft uit te spreken", schrijft Lammers in haar column in het Leidsch Dagblad. "Want één ding is heel duidelijk, het ontbreekt op alle fronten aan vertrouwen binnen de club. Het verval is groot. Nog maar twee jaar geleden veegde Ajax Borussia Dortmund met 4-1 van het veld in de Champions League. Maar op dit moment is de realiteit totaal anders bij Ajax", doelt ze op de sportieve en bestuurlijke onrust.

"Hoe anders is de situatie bij huidig landskampioen Feyenoord", vervolgt Lammers. "Daar voel je aan alles rust en vertrouwen. Er is vertrouwen in de leiding van de club. De trainer blaakt van zelfvertrouwen en straalt dat weer uit naar zijn spelersgroep. Er wordt met zoveel bewondering en respect gesproken over Arne Slot en hoe hij zijn spelers beter maakt."

Lammers vindt het geen probleem dat het met Ajax wat minder loopt. "Voor de competitie is het leuk dat andere teams succesvol zijn en dat Ajax het nu even moeilijk heeft. Andere ploegen staan op met mooi voetbal. We kunnen genieten van Feyenoord, want vergeet niet: dat was een paar jaar geleden niet om aan te gluren", meent ze.

"Of wat dacht je van FC Twente?", wijst Lammers naar de club uit Enschede. "In 2018 gedegradeerd als gevolg van onrust binnen de club. Toen Ron Jans daar als trainer begon, had hij slechts een selectie van acht spelers en vier keepers en kijk waar de ploeg nu staat. Succes leidt niet vaak tot drastische veranderingen, maar in deze crisis liggen mogelijkheden verscholen. De gifbeker moet helemaal leeg en dan kan er langzaam weer gebouwd worden aan het onderlinge vertrouwen. Wij zijn Ajax, wij willen weer de beste worden past misschien beter op dit moment."

Lees meer:
0 reacties