Lasse Schöne blikt terug: "Alles klopte, tot dat laatste half uur"

Lasse Schöne met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt
Lasse Schöne met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt Foto: © Pro Shots

Lasse Schöne heeft zijn contract bij NEC met één jaar verlengd. Hierdoor zal de middenvelder het komende seizoen nog voetballen, waarna hij zijn schoenen aan de wilgen hangt. In gesprek met Voetbal International blikt de ex-Ajacied terug op het mooiste jaar van zijn carrière; het seizoen 2018/2019. 

"Dit is de eerste keer dat ik deze foto zie. Bijzonder", begint Schöne over een foto die hem wordt voorgelegd van zijn doelpunt tegen Real Madrid. "Tot op de dag van vandaag word ik nog aan deze goal herinnerd. Real Madrid-uit, in een geweldig seizoen. Het mooiste voetbaljaar, 2018/19."

"We kwamen uit een teleurstellend seizoen vol chagrijn maar stegen daarna tot grote hoogte", vertelt de Deen. "Met Real-uit als historische wedstrijd. We hadden thuis met 1-2 verloren, maar hadden echt geloof dat we het gingen rechttrekken in Bernabéu. Het moment van die vrije trap. De bal verdween van mijn voet en ik voelde dat ik hem lekker raakte. Niet veel later zie ik de bal zo achter Thibaut Courtois in het zijnet vallen. Een onbeschrijfelijk gevoel."

"We straalden dat seizoen zo veel plezier uit", gaat hij verder. "Tegen wie we ook speelden, we hadden vertrouwen in onszelf en elkaar. Zoals hier na de zege op Juventus. Voetbal is een mooi spelletje en dat spatte ook van ons spel af. Met Erik ten Hag als trainer die het geweldig deed, met een selectie vol spelers die het beste in elkaar omhoog haalden. Alles klopte, tot het laatste half uur in de return tegen Tottenham Hotspur. We hadden zo veel meer verdiend, die finale lag voor het grijpen en was zo terecht geweest. Maar ja…"

Lees meer:
0 reacties