Lasse Schöne blikt terug op Ajax-tijd: "De trainer toen zoekende"

Lasse Schöne in de Europa League-finale tegen Manchester United
Lasse Schöne in de Europa League-finale tegen Manchester United Foto: © Pro Shots

Lasse Schöne speelde voor diverse clubs in Nederland, maar speelde verreweg de langste periode voor Ajax. De Deen begon als aanvallende middenvelder, maar werd door een oud-Ajax-trainer een linie teruggeschoven. Al ging dit niet geheel vrijwillig.

"Stockholm, de finale. Na Frank de Boer kwam Peter Bosz en onder zijn leiding volgde een grote ommezwaai in mijn loopbaan", vertelt Schöne in Voetbal International. "Van nummer 10, die bij Ajax ook veel als hangende rechtsbuiten speelde, werd ik controlerende middenvelder. De 6-positie werd een nieuwe vaste positie voor mij. Dat kwam eigenlijk per toeval tot stand. Aan het begin van het seizoen was Bosz heel duidelijk tegen me: 'Davy Klaassen is mijn nummer-10', zei hij vastberaden."

"Toen zei ik, eigenlijk uit bluf: 'Maar ik kan ook op 6, hè'. Bosz antwoordde: 'Dat ga ik onthouden'. Vervolgens is het maar afwachten hoe alles loopt", vervolgt de Deen. "Bij ons ging het in het begin van het seizoen wat minder en de trainer was zoekende. We verloren in een weekend thuis van Willem II en niet veel later stond het bekerduel met hen op het programma. 'Hier heb je de aanvoerdersband, je staat op 6, laat het maar zien', was de enige zin die Bosz mij meegaf."

"Het liep geweldig en opeens viel de puzzel in elkaar. Achteraf bekende Bosz eens dat hij tijdens die wedstrijd na een kwartier op de bank had gezegd: 'Ik heb mijn 6 gevonden'. Het werd vervolgens een fantastisch seizoen, met de mooie onverwachte successen in de Europa League, met een finaleplek tot gevolg. We speelden heerlijk aanvallend voetbal. Alleen in deze finale niet. José Mourinho zette ons klem met een vervelende wedstrijd tot gevolg. Helaas", aldus Schöne.

Lees meer:
0 reacties