Leden Ajax roepen Van Praag ter verantwoording voor karaktermoord

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © BSR Agency

De leden van Ajax hebben de bestuursraad van de Amsterdamse club een brief gestuurd. Daarin vragen zij RvC-voorzitter Michael van Praag ter verantwoording. Men is van mening dat Van Praag karaktermoord heeft gepleegd op Alex Kroes.

"Alex is niet alleen lid van onze vereniging, maar Alex is bovenal onze vriend en speler bij de Ajax Zaterdag Amateurs. Wij kennen Alex allemaal geruime tijd (sommigen van ons kennen hem al meer dan veertig jaar) en in onze ogen staat de integriteit van Alex buiten kijf. Daarnaast kennen wij hem als een hardwerkende professional die gerespecteerd wordt om zijn kennis en kunde", zo staat in de brief die Ajax Showtime in handen kreeg.

Kroes doorliep alle jeugdteams bij Ajax, maar is desalniettemin een clubman. "Sinds 2000 heeft hij zich met veel succes en in meerdere hoedanigheden ontwikkeld tot een expert in deze industrie met een ongelofelijk en uitgebreid netwerk", schrijft men. "Een expert wiens kennis en kunde wij goed kunnen gebruiken bij Ajax. Bovendien sluit het zo aan bij hetgeen wij allemaal zo mooi vinden aan onze club, Alex is een van ons!"

Van Praag krijgt dan ook de wind van voren. "Hoe kan dat het dan zijn dat onze erevoorzitter toch heeft gemeend Alex met de grond gelijk te maken en allerlei feitelijke onjuistheden te gebruiken om dit te doen? Wat heeft onze erevoorzitter gedreven om een ander lid van onze vereniging onheus te bejegenen? Is dit de manier hoe leden die verenigd zijn in onze club met elkaar omgaan? En "last-but-not-least" is dit wat andere leden accepteren in wat de erevoorzitter omschreef als een nette club?"

"Hoe het ook zij, wij willen u, als bevoegd orgaan van de vereniging, vriendelijk, doch dringend, verzoeken om Michael van Praag ter verantwoording te roepen. Wij zijn van mening dat de erevoorzitter publiekelijk zijn verontschuldigingen moet maken naar Alex, te meer omdat Alex een van ons is, hij is onderdeel van onze familie. Er is geen enkele rechtvaardiging te bedenken voor het gedrag van de voorzitter van de RvC en wij kunnen dit daarom ook niet accepteren. Dit soort gedrag hoort niet bij de kernwaarden van onze vereniging en moet naar onze mening aangepakt worden", zo is onder meer te lezen.

Lees meer:
0 reacties