Lenderink: "Ajax doelstelling is structureel bij Europese top horen"

Susan Lenderink
Susan Lenderink Foto: © Pro Shots

Ajax is wat betreft zijn financiële positie in hoge mate afhankelijk van de sportieve prestaties. Dinancieel directeur Susan Lenderink sprak hier afgelopen vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering over.

Timing is alles bij het opmaken van balansen. "Wanneer komt een betaling binnen en wanneer gaat een betaling eruit?", zegt de financieel directeur geciteerd door Ajax Showtime. "De financiële positie van Ajax is naast de transfers in hoge mate afhankelijk van de sportieve prestaties", zegt Lenderink. "Onze doelstelling op de lange termijn is het structureel onderdeel zijn van de Europese top. Uiteraard houden wij ook rekening met het risico dat het een jaar niet lukt."

Dat Ajax een keer geen Champions League speelt is prima. "Het scenario dat zich nu voordoet, is voor ons geen verrassing. Hier hebben wij op geanticipeerd. Concreet betekent dit, als wij een seizoen geen Champions League spelen, dat we zo'n 40 miljoen euro aan premies minder ontvangen. Hierdoor ontstaat er een tijdelijk tekort op de bankrekening in de tweede seizoenshelft", aldus Lenderink.

Ajax kan tekorten ook wegwerken. "De eerste is een kredietfaciliteit bij de bank. Wij hebben voor deze oplossing gekozen, omdat het de meeste flexibiliteit geeft en het qua kosten ook de beste keuze is. Wij hebben ook de mogelijkheid tot het verkopen van de vorderingen op transfers. Daar zijn hoge kosten mee gepaard, waardoor wij voor de eerste optie hebben gekozen. Er was ook nog een mogelijkheid om beleggingen te verkopen. Natuurlijk hopen wij het niet, maar deze maatregelen zijn nog steeds voldoende als we nog een seizoen geen Champions League zouden spelen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
Bekijk de hele stand