'Leon Bailey naar Ajax? "Ik spreek regelmatig met Kelvin de Lang"

Leon Bailey en Tahith Chong
Leon Bailey en Tahith Chong Foto: © Pro Shots

Ajax treft donderdag met voormalig transfertarget Leon Bailey van Aston Villa. De Jamaicaanse vleugelspeler is meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Amsterdam, maar ze zijn nooit tot een deal gekomen.

In 2013 kreeg Ajax de kans om Bailey over te nemen van AS Trencin, een club met een partnerschap met Ajax. Echter, Tscheu La Ling, de voorzitter en voormalig Ajax-speler, stond zijn transfer naar Amsterdam niet toe. "Bailey stond inderdaad al op de foto bij Ajax, maar ook bij Genk, aan wie ik hem uiteindelijk verkocht heb. Ajax wilde hem wel, maar niet volgens de afspraken die er waren."

In 2016 waagde Ajax een tweede poging voor elf miljoen euro, gevolgd door een derde poging in 2022, maar tevergeefs. Bailey's stiefvader, Butler, had een transfer wel gunstig gevonden, vooral voor Bailey's toekomst. "We waren telkens heel dichtbij, maar Ajax miste de laatste zet," zei hij. "Als Leon bij Ajax had getekend, zou hij waarschijnlijk later voor veel meer geld zijn verkocht, maar geld is niet alles", concludeert hij.


Butler sluit echter een toekomstige transfer van Bailey naar Ajax niet uit. "Natuurlijk blijft Ajax een club waar we veel respect voor hebben, het contact is er ook nog steeds. Ik spreek regelmatig met Kelvin de Lang. We houden nog steeds veel van Ajax. De mensen, het geloof, de ambities, de uitstraling. Bij Ajax zat dat lange tijd allemaal heel erg goed. Het is zaak dat dat snel weer terugkomt."

Lees meer:
0 reacties