Leon ten Voorde: "Hij is ongeloofwaardig als hij naar Ajax gaat"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Ajax zal zich deze zomer flink willen roeren op de transfermarkt. De Amsterdammers worden aan de nodige targets gelinkt, waaronder Wout Weghorst. Ajax kent echter concurrentie uit eigen land, want ook FC Twente wordt gelinkt aan de spits van het Nederlands elftal.

"Wout heeft zich volledig gericht op het EK, dat heeft hij gevisualiseerd. En de clubs, die heeft hij terzijde geschoven", vertelt Leon ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. Collega Fardau Wagenaar houdt er een duidelijke mening op na wat een overstap van Weghorst naar FC Twente betreft. "Laten we wel zijn, voor FC Twente is het nu of nooit met Weghorst. En voor Weghorst zelf ook. Hij is in de dertig, dus over twee jaar kan hij niet nog een keer naar Twente gaan. Als hij zijn droom wil najagen, dan is dit het enige moment."

"Dat ben ik helemaal met je eens", reageert Ten Voorde. "Het is niet zo dat hij nu kan zeggen van: 'ja, ik kom over twee jaar wel'. FC Twente is niet afhankelijk van Wout Weghorst, dat de poorten alleen maar open gaan als hij dat wil. Hij kan nu weg bij Burnley en hij is 31, dit is het enige moment. Hij moet zijn eigen keus maken."

"Maar als hij nu naar Ajax gaat, dan is voor heel veel Twentenaren het boek 'Weghorst' wel dicht. Toch?" haakt Wagenaar opnieuw in. Ook deze mening deelt Ten Voorde. "Dat zou inderdaad wat ongeloofwaardig zijn. Maar nogmaals, hij is nergens in het openbaar ingegaan op de naam Ajax. En hij zegt zelf ook steeds dat wij het als media steeds voor hem invullen. En daar heeft die jongen wel gelijk in", aldus de FC Twente-watcher.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand