Leuchter: "Had het gevoel dat ik dat kon laten zien bij Ajax"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © Pro Shots

Romée Leuchter maakt sinds haar overstap naar Ajax Vrouwen indruk in Amsterdam. De spits wil altijd het maximale uit haarzelf halen en legt de lat hoog.

"Als ik tien dingen goed doe en één kans mis, blijft die kans hangen bij mij", vertelt ze in gesprek met Ajax. "Dat ligt in lijn met de hoge standaard die ik voor mezelf hanteer. Ik wil de beste zijn in wat ik doe. Dat heb ik altijd gehad. Vaak weet ik dat ik het kan, maar komt het er niet direct uit."

"Dan blijf ik rustig en vertrouw ik op mezelf dat het goedkomt. Ik laat me niet zo snel gek maken", aldus Leuchter, voor wie haar vader erg belangrijk is. "Hij komt altijd kijken, is kritisch op een goede manier en heeft mij vroeger enkele dingen meegegeven die mij hebben gevormd."

Ze merkt de nodige verandering sinds haar stap naar Ajax. "Ik heb geloof in mezelf en had het gevoel dat ik dat kon laten zien bij Ajax. Er is meer media-aandacht. In het begin was het niet echt mijn ding, maar je went eraan. Ik vind het niet erg om een interview te doen, maar ik hoef niet altijd in het middelpunt te staan. Op het veld sta ik dat heel graag, maar daarbuiten ben ik bescheiden."

Of ze een keer een stap naar het buitenland wil maken? "Ik weet wat ik hier heb en ben erg gebonden aan mijn omgeving. Het perfecte plaatje is voor mij belangrijk en de keuze die ik maak, in wat dan ook, moet écht goed voelen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand