Leuchter: "Merkte al snel dat ik me niet helemaal thuis voelde"

Romée Leuchter namens Ajax
Romée Leuchter namens Ajax Foto: © Pro Shots

Romée Leuchter staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Ajax Vrouwen. Eén dag na de bekerwinst met voormalig werkgever PSV Vrouwen tekende de aanvaller in Amsterdam.

Een beetje vreemd, zo vertelt de OranjeLeeuwin. "Maar zo gaat het in het voetbal", lacht Leuchter op de website van Ajax. Na de eerste contacten vanuit Ajax Vrouwen besloot ze het gesprek aan te gaan. "Ajax wilde me heel graag hebben en het plan klonk goed. Ik wist wat de speelstijl van Ajax was en dat bevorderde mijn keuze. Nu ik erop terugkijk, ben ik heel blij met die stap."

De woonsituatie van de 22-jarige Limburgse veranderde met haar overgang naar Ajax Vrouwen. "Toen ik overkwam heb ik samengewoond met Tiny Hoekstra in Amsterdam. Maar ik merkte al snel dat ik me in zo'n drukke stad niet helemaal thuis voelde en besloot om samen te gaan wonen met mijn vriend in Brabant. Ik rijd elke dag op en neer, dat bevalt goed en geeft me rust", is ze openhartig.

Rust is een woord dat Leuchter naar eigen zeggen perfect omschrijft: "Zelfverzekerd, rustig en zelfbewust. Dat was ik als kind al en nu nog steeds. Ik vind het heel fijn om hier te zijn. Maar uiteindelijk houd ik van de rust en vind ik het heerlijk om die weer op te zoeken na trainingen en wedstrijden. Thuiskomen en mijn eigen ding doen. Dat zijn zaken die ik buiten het voetbal heel belangrijk vind."

Haar vriend speelt een grote rol in haar carrière. Hij werkt namelijk ook in de voetbalwereld. "Hij heeft veel verstand van voetbal en kan af en toe kritisch zijn en tips geven. Ik hoef namelijk niet alleen maar complimenten te krijgen, soms is een kritische noot goed voor mij. We hebben dezelfde passie en daardoor versterken we elkaar enorm", aldus Leuchter.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand