"Leuchter staat voor internationale doorbraak bij Ajax en Oranje"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © Pro Shots

Romée Leuchter, een geboren Limburgse die via PSV bij Ajax belandde, speelt niet alleen in de Eredivisie een belangrijke rol. Ook in de Champions League schittert ze op het veld. Net als haar teamgenoot Kay-Lee de Sanders, die in 2017 haar eerste profcontract bij Ajax tekende.

"Mede door de treffers van Leuchter haalde Ajax de groepsfase van de Champions League", schrijft Chris Tempelman bij Voetbal International. "De spits scoort makkelijk en wordt steeds completer als aanvalsleidster." Tempelman vervolgt: "Leuchter ontwikkelt zich stormachtig en staat voor een internationale doorbraak: bij Ajax en bij Oranje."

Naast Leuchter valt verdediger Kay-Lee de Sanders ook op als belangrijke speelster. "Als centrale verdedigster is de Sanders een belangrijke schakel. Optreden als het moet, meevoetballen als het kan. Ze is een Ajax-verdediger in vele facetten." In de Champions League maakt ze duidelijk dat meisjesdromen uit kunnen komen. "Namens de Amsterdammers belichaamt ze dat ieder Amsterdams meisje de Champions League kan bereiken."

Lees meer:
0 reacties