Litmanen: "Dan was ik de rest van mijn carrière bij Ajax gebleven"

Jari Litmanen
Jari Litmanen Foto: © Pro Shots

Het had niet veel gescheeld of Jari Litmanen had zijn hele loopbaan bij Ajax gebleven. Uiteindelijk vertrok de Fin nog naar FC Barcelona en Liverpool. Volgens de oud-speler van de Amsterdammers had dat te maken met het succesteam van Ajax, dat uit elkaar begon te vallen.

"Op een gegeven moment moest ik een keuze gaan maken", begint Litmanen bij Ziggo Sport. "Ik heb zeven jaar bij Ajax gespeeld en ik moest gaan kijken wat ik wilde. Als ik nog bij Ajax was gebleven, dan was ik de rest van mijn carrière gebleven."

Litmanen vervolgt: "Als ik nog iets anders wilde gaan doen, dan moest het toen. De jongens (van de Champions League-winst in 1995 en de finale in 1996, red.) waren ook allemaal weg. Het Ajax-gevoel was voor mij met die jongens."

"Van die finales waren alleen Van der Sar en Blind er nog bij in de zomer van 1999, maar Blind stopte en Van der Sar ging naar Juventus. Frank en Ronald waren eerder weggegaan, Bogarde, Reiziger en Kluivert ook. Ik kwam er veel bij FC Barcelona weer tegen. Van Gaal en Frans Hoek ook. Voor mijn gevoel was het een goed moment om weg te gaan", aldus Jari Litmanen.

Lees meer:
0 reacties