Lof voor Ajacied: "Iemand die nog een enorme ontwikkeling doormaakt"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Rapporteur Arnold Muhren geeft alle Ajacieden die tegen België speelden een ruime voldoende. Muhren was vooral te spreken over Steven Berghuis, die fantastisch speelde.

Muhren geeft Jurriën Timber een zeven voor zijn spel. "Wat Timber tegen de Belgen goed deed was doordekken! Als Hazard zich liet terugzakken naar het middenveld liep hij me", aldus Muhren in De Telegraaf. "Misschien moet hij alleen nog wat minder overtredingen maken, vooral op plekken waar het niet nodig is. Als Kevin De Bruyne achter zo’n vrije trap gaat staan en het is in de buurt van het doel, kan het de volgende keer gevolgen hebben."

Steven Berghuis krijgt zelfs een acht. "Berghuis speelde formidabel. We praten hier over iemand die nog een enorme ontwikkeling doormaakt. Bij Feyenoord maakte hij al het verschil op de rechterflank, maar op het hoogste niveau bij Ajax en Oranje toont hij aan dat hij ook andere posities geweldig kan invullen. Hij was de man van de pass op Memphis Depay. Berghuis weet precies hoe hij een bal moet trappen en op welk moment. Daarnaast heeft hij een fantastisch schot en kan hij van afstand scoren. Hij had al vroeg een doelpunt kunnen maken en was daar zelf waarschijnlijk het meest boos over dat het niet lukte."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand