Lof voor Ajacied: "Mooi om te zien dat hij die stap heeft gemaakt"

Brian Brobbey en Kenneth Taylor
Brian Brobbey en Kenneth Taylor Foto: © BSR Agency

Lentin Goodijk vindt dat Kenneth Taylor een positieve verandering heeft ondergaan wat betreft zijn spel. Dat schrijft de journalist in Voetbal International.

In de wedstrijd bij FC Volendam keerden Jordan Henderson en Steven Berhuis terug op het middenveld van Ajax. Volgens Goodijk zijn dat spelers die ook oog hebben voor de lopende mensen. Na een kwartier spelen was het Henderson die Kenneth Taylor al wist te bereiken. 
Trainer John van ‘T Schip is het hiermee eens maar vindt dat het nog beter kan. “Hij had nog vaker aangespeeld kunnen worden. Ik kan me nog een moment van Mika Godts herinneren, die Kenneth net niet goed bediende. Dat gebeurde een aantal keer”

Volgens Goodijk deed Taylor net als de andere Ajacieden niet alles goed in de wedstrijd bij de Volendammers. “Maar die diepgang is wel een waardevolle toevoeging in een elftal waar verder vrijwel iedereen alleen maar in de bal komt. Het spel van Ajax blijft zo vaak voorspelbaar en eenvoudig te verdedigen, dat was ook de eerste helft in Volendam nog het geval. Maar de dynamiek van Taylor in combinatie maakte het verschil, zoals hij dat enkele weken geleden tegen Twente juist aan de bal deed.”

Ook de trainer vindt het mooi om die ontwikkeling te zien bij de middenvelder. “Het is mooi om te zien dat Kenneth op jonge leeftijd daar echt een stap in heeft gemaakt. Hij begint echt het elftal een beetje op sleeptouw nemen. Dat verwacht je ook van een middenvelder. Daar hebben we gesprekken over gehad en daar is hij mee aan de slag gegaan. Kenneth wordt steeds belangrijker voor het elftal”, aldus de Ajax-coach.

Lees meer:
0 reacties