Lof voor Ajacieden: "Hij verrast me eigenlijk niet bij Ajax"

Mohammed Kudus op het WK namens Ghana
Mohammed Kudus op het WK namens Ghana Foto: © Pro Shots

Ajax won afgelopen weekend met 5-0 van SC Cambuur en dat heeft indruk gemaakt op Regi Blinker. Het was voor de voormalig voetballer reden genoeg om liefst vier Ajacieden op te nemen in zijn Elftal van de Week.

In het hart van de defensie krijgt Jurriën Timber een plaatsje. "Hij had met Ajax natuurlijk een relatief makkelijke middag tegen Cambuur, maar speelde heel geconcentreerd. Hij was weer sterk in de opbouw, waar de laatste tijd ineens wat kritiek op was", zag Blinker.

"Hij dribbelde in en zocht altijd de pass naar voren. Ik vond hem er altijd wel met een voldoende doorheen komen in de mindere fase van Ajax, maar zijn aandeel wordt natuurlijk groter als de rest ook weer beter draait", geeft de voormalig international aan in De Telegraaf. Op het middenveld staan Mohammed Kudus en Steven Berghuis.

"Kudus verrast me eigenlijk niet bij Ajax, omdat ik weet hoe goed hij is. Hij is niet van de bal te krijgen en loopt soms twee of drie man voorbij, waarna je denkt dat hij wel bijna ten val moet komen, maar dat gebeurt niet met zijn atletisch vermogen", aldus Blinker. "Hij laat duidelijk aan iedereen merken wat zo’n beetje zijn favoriete positie is."

Berghuis speelde volgens Blinker 'zoals we hem kennen'. "Heel zuiver in zijn passing. Je zag de slimme passjes, hij creëerde veel kansen en bij die kopgoal bleek hij met zijn snelle reactie heel scherp. Die tweede was echt zo’n loepzuivere Berghuis-goal, waarvan je direct al bijna zeker weet dat-ie erin gaat."

Ook is de oud-international lovend over Dusan Tadic. "Het is een tijdje geleden dat ik Dusan Tadic zo heb gezien bij Ajax. Hij was veel aanspeelbaar en balvast. Het was voor Ajax ook lekker om hem in te spelen, met die bewegende mensen eromheen. Hij deed heel veel dingen goed en geeft leiding. De eerste goal zette hij ook zelf op", zag Blinker.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand