Loopt Brian Brobbey het EK mis? "Heeft Ajax onhandig aangepakt"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Ajax heeft het de afgelopen tijd onhandig aangepakt wat betreft Brian Brobbey, dat stelt Jeroen Elshoff in de NOS Voetbalpodcast.

De Ajax-spits viel afgelopen weekend met een hamstringblessure uit in de wedstrijd bij Sparta Rotterdam (2-2). In de weken daarvoor was ook al te zien dat de aanvaller niet topfit was. Meerdere analisten vinden dan ook dat er een onverantwoord risico is genomen met Brobbey. Ook Jeroen Grueter stelt dat hij dit al langer zag aankomen.

Door deze blessure mist de spits de oefeninterlands van het Nederlands Elftal tegen Schotland en Duitsland. "Brobbey... die doet het wel goed bij Ajax, maar is toch weer geblesseerd. Dat wordt wel een heel interessant gegeven: je mag maar 23 spelers meenemen naar het EK. Maar je mag nog steeds wel vijf keer wisselen in een wedstrijd. Een wisselspeler zal dus ook best wel veel aan bod komen", stelt Grueter.

Ook denkt de NOS-commentator dat bondscoach Ronald Koeman hem niet zomaar zal meenemen naar het EK als hij het mogelijk niet volhoudt tot het einde van het toernooi. "Dus ik ben wel heel benieuwd, aangezien het zich best wel ernstig laat aanzien, in hoeverre Brobbey überhaupt bij de selectie gaat komen."

Elshoff geeft daarna aan dat hij wel iets ter verdediging van de spits moet zeggen. "Er is ook wel het een en ander over gezegd, en ik hoor bij de groep die vindt dat Ajax dit heel onhandig heeft aangepakt in zijn belasting. Je zag dit al aankomen. Deze blessure is een feit, maar we hebben in het verleden ook wel spelers meegenomen die gewoon opgetraind werden naar een toernooi. Hij heeft echt nog wel alle tijd om gewoon fit te worden", besluit de NOS-medewerker.

Lees meer:
0 reacties