"Los van zijn geschiktheid lijkt een terugkeer een kansloos verhaal"

Wim Jonk
Wim Jonk Foto: © Pro Shots

Wim Jonk wordt bij Ajax genoemd als mogelijke opvolger van Sven Mislintat. Over zijn kwaliteiten bestaat weinig twijfel, maar of de huidig adviseur van FC Volendam een warm welkom zou krijgen in Amsterdam is maar zeer de vraag.

"Jonk vertrok bij Ajax nadat hij geen steun had gekregen van de leden van de vereniging. In een open brief noteerde hij destijds onder meer zijn visie op de organisatiestructuur. Hij pleitte voor een technisch hart, dat bestond uit een directeur opleiding, een directeur betaald voetbal en een hoofdtrainer. Daarnaast sprak Jonk zijn ergernis uit over een cultuur waarin politiek het won van topsport", weet Voetbal International.

"Hij verweet Ajax te blijven hangen in conservatisme, nostalgie, zelfgenoegzaamheid en bestuurlijke hoogmoed. Die politieke spelletjes hadden een weerslag op de gezondheid van Jonk, die jarenlang De Toekomst vermeed", vervolgt het voetbalblad over de progressievere Jonk.

"Omgekeerd kreeg Jonk het verwijt dat hij zichzelf te veel omringde met ja-knikkers. De huidige opleiding van Ajax wordt bovendien geleid door mensen die in zijn periode op een zijspoor gezet werden. Nog los van zijn geschiktheid lijkt een terugkeer van Jonk een kansloos verhaal. De bestuurders van Ajax zullen niet bereid zijn om voor hem de hele organisatiestructuur te wijzigen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand