Louis van Gaal legt keuze rugnummers uit: "Dat is geen grapje"

Remko Pasveer
Remko Pasveer Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Louis van Gaal heeft deze week de rugnummers bekend gemaakt voor het komende WK Voetbal. Hierbij hanteerde hij een opvallende logica, zo bleek tijdens de persconferentie.

"Ik heb de spelers een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd. Dat is geen grapje. Ik vertel nooit grapjes bij een persconferentie, ik leg uit hoe ik dat gedaan heb”, vertelt Van Gaal. Hij benadrukte dat de toegekende rugnummers niets zeggen over wie er tot de basiself behoort.

"Over het algemeen bespreek ik dat met de spelers, nu niet. Ik heb de spelers een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd."
Hierop kreeg hij al snel de vraag of hij dat grappend bedoelde. "Dat is geen grapje. Ik vertel nooit grapjes bij een persconferentie, ik leg uit hoe ik dat gedaan heb', aldus Van Gaal.

Remco Pasveer kreeg rugnummer 1 toebedeeld, hetgeen in de logica van de bondscoach niet betekent dat hij eerste keuze is vóór Justin Bijlow (rugnummer 13) en Andries Noppert (rugnummer 23). "Dat heeft te maken met leeftijd, daarom geef ik dat antwoord", besloot Van Gaal.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand