Louis Van Gaal werd benaderd voor hoofdtrainerschap van Ajax

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Alex Kroes heeft twee voormalige Ajax-trainers benaderd voor het hoofdtrainerschap. Dat liet hij weten in gesprek met De Telegraaf.

Het lijkt er steeds meer op dat OGC Nice-trainer Francesco Farioli de nieuwe trainer wordt van de Amsterdammers. Technisch directeur Alex Kroes vertelde dat hij eerst een andere naam had benaderd. “Maar Louis van Gaal wil, net als Danny Blind, niet 24 uur per dag met het trainerschap bezig zijn. En dat is bij Ajax nodig. Ik begrijp dat hij op zijn leeftijd geen trainer meer wil zijn. In zijn rol als adviseur van de RvC ben ik heel blij met Louis. Het is fijn dat hij zich voor de club inzet.”

Ook stond Erik ten Hag op het lijstje van Kroes. “Een vakidioot met een geweldige voetbalvisie, ervaring en een verleden bij de club. Bij Potter had ik ook een heel goed gevoel. Ik vind hem een charismatische people manager, die ook dol is op zijn vak. Zijn manier van werken spreekt me heel erg aan. Vanwege zijn leeftijd (48) heeft hij meer ervaring dan Farioli (35), die ook een geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties