Lucas Ocampos mist professionaliteit bij Ajax: "Dat is wel gek"

Lucas Ocampos tegen Go Ahead Eagles
Lucas Ocampos tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Lucas Ocampos blikt in gesprek met Relevo terug op zijn periode in Amsterdam. Daarin deelt hij een opmerkelijke anekdote.

Dat het huwelijk tussen Ocampos en Ajax niet vlekkeloos was, is een understatement. De Argentijn kwam met grote verwachtingen naar Amsterdam, maar keerde na een half seizoen en slechts 114 speelminuten gedesillusioneerd terug naar Spanje. Daar heeft hij het inmiddels weer naar zijn zin. ."Voetbal verandert snel."

Tijdens zijn verblijf in Amsterdam was de begeleiding niet altijd optimaal, geeft Ocampos aan. "Drie maanden geleden trainde ik nog op een jeugdcomplex in Nederland. Er waren dagen dat de fysio’s én fysieke trainers gewoon niet kwamen opdagen om met me te trainen. Nu sta ik in de finale van de Europa League met de club waar ik van houd."

In Ocampos’ ogen is hij niet goed behandeld door Ajax. "Ik heb nooit om een speciale behandeling gevraagd, ik wilde alleen een beetje respect. Ze kunnen duizenden dingen over me zeggen, maar ik was altijd een goede professional. Ik klaagde nooit en had nooit ruzie met iemand. Tot de laatste dag probeerde ik een goede professional te zijn."

De aanvaller vindt dat hij nooit een eerlijke kans heeft gehad en was verbaasd over de professionaliteit bij Ajax. "Ik ging van Sevilla naar een serieuze club, Ajax. Een historische club. Ze zijn bij iedereen bekend om de successen die ze hadden. Het gebrek aan professionaliteit is in die zin wel gek. Ik speelde negentig minuten in zes maanden. Vertel me eens welke speler iets bewijst in negentig minuten. Het was ook niet zo dat ik een hele wedstrijd speelde. Het was de ene keer tien minuten, dan weer zes minuten... Voor mij is het vrij onbegrijpelijk."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand