Luijckx ziet rare keuze Ajax: "Hij gaat ze niet verder helpen"

Kees Luijckx bij ESPN
Kees Luijckx bij ESPN Foto: © Pro Shots

Kian Fitz-Jim werd deze winter vervroegd teruggehaald door Ajax. De middenvelder zou het seizoen op huurbasis voor Excelsior uitkomen, maar daar komt na een halfjaar weer een einde aan. Het leidt tot verbazing bij Voetbalpraat.

Kees Luijckx begrijpt niet waarom Fitz-Jim weer naar Amsterdam gaat. "Ik vind het heel opvallend dat Fitz-Jim teruggaat naar Ajax", merkt hij op. "Hij is nog niet doorgebroken en moet nog echt aantonen het Eredivisie-niveau te hebben. Ik denk niet dat het een speler is die Ajax even verder gaat helpen. Moet je zo’n speler, die nog niet tot wasdom is gekomen, nu al terughalen? Het zegt mij iets over hoe het met Ajax gaat."

Marciano Vink heeft iets meer begrip voor de keuze van Ajax. "Ik vind het zonde voor hem, maar Ajax zit heel smal in de middenvelders die iets met een bal kunnen. Fitz-Jim is daar wel handig in, alleen het verdedigende aspect is weer een ander verhaal", legt de analist uit. "Ik snap wel dat je gaat kijken naar verhuurde spelers die je eventueel terug kunt halen, maar ik vind het jammer voor hem. Op de momenten waarop hij bij Excelsior speelde, vond ik hem echt wel oké spelen."

Lees meer:
0 reacties