Luuk de Jong passeert icoon van Ajax: "Hij is de man in vorm"

Luuk de Jong scoorde twee keer tegen Go Ahead Eagles
Luuk de Jong scoorde twee keer tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Een nieuwe mijlpaal voor Luuk de Jong. Hij heeft deze eeuw de meeste Eredivisie-doelpunten van iedereen gemaakt. Na zijn twee treffers tegen Go Ahead Eagles (3-0) veroverde hij officieel de eerste plek.

Dat blijkt uit de statistieken van OptaJohan. De Jong staat nu 155 Eredivisiedoelpunten. Daarmee is hij Ajax-icoon Klaas-Jan Huntelaar met een goal verschil voorbijgestreefd. De andere drie spelers in het lijstje zijn Dirk Kuijt (134), Dusan Tadic (119) en Blaise Nfuko (114).

Trainer Peter Bosz is uiteraard zeer blij met het scorend vermogen van zijn spits. Na afloop van de wedstrijd gaf hij aan: "Het is een fenomeen. Hij kan ballen kaatsen, vasthouden. Maar ook in het afjagen is hij erg belangrijk. De Jong kan veel meer dan alleen koppen, dat maakt hem zo goed. Hij is de man in vorm."

Teamgenoot Joey Veerman sluit zich hierbij aan. "Hij knikt ze wel binnen. Alles gaat ook op goal. Dat is een kwaliteit. Maar het is voor Luuk ook wel fijn dat hij goede voorzetten krijgt van zijn ploeggenoten."

Lees meer:
0 reacties