Maaskant wil wijziging regels fans: "Ben er helemaal klaar mee!"

Robert Maaskant
Robert Maaskant Foto: © BSR Agency

Afgelopen weekend waren er diverse ongeregeldheden tijdens en om voetbalwedstrijden in Nederland. Enkele supporters van ADO Den Haag gooiden na de 4-0 van de Rotterdammers in de 42e minuut vuurwerk op het veld in het Van Donge & De Roo Stadion, waardoor het kunstgras beschadigd raakte. De oud-trainer wil dan een verandering zien in het Nederlands betaalde voetbal.

Robert Maaskant is boos hierover en steekt bij FC Rijnmond zijn mening niet onder stoelen of banken. "Ik ben er klaar mee. Ik ben klaar met gedogen en dat we maar weg blijven kijken. Ik ben klaar dat mensen niet op persoonlijke titel gestraft worden. Ik ben er klaar mee dat vuurpijlen het stadion in kunnen komen terwijl clubs duizenden euro's per wedstrijd betalen. Tienduizenden euro's aan beveiligingsbedrijven. Ik heb het er helemaal mee gehad!".

Hij pleit dan ook voor verandering in Nederlandse stadions. "Ik denk dat je echt moet kijken hoe ze het in Engeland onder andere gedaan hebben. Duidelijk opschrijven op de borden op het moment dat je het veld opkomt 10.000 euro boete. In Engeland is het geloof ik 10.000 pond. Een stadionverbod voor 20 jaar of levenslang en een flinke geldstraf op dingen doen die niet mogen. Aan de supporters, gewoon dadergericht. Ook bij Utrecht zie je de mensen op foto, op camera. We kunnen niet meer weg blijven kijken. Jij was het, jij gaat mee", besluit de geïrriteerde oud-trainer.

Lees meer:
0 reacties