Maduro: "Mijn rol rol binnen Ajax was voor niemand écht duidelijk"

Hedwiges Maduro
Hedwiges Maduro Foto: © Orange Pictures

Hedwiges Maduro stelt dat het niet geheel duidelijk was wat er van hem werd verwacht als trainer. De nieuwe trainer van Almere City heeft daardoor een roerig jaar achter de rug.

"Volgens mij was mijn rol binnen Ajax voor niemand écht duidelijk", vertelt Maduro voor de camera van ESPN. "In mijn eerste jaar zou ik sowieso een beetje op de achtergrond blijven, ook omdat ik bezig was om mijn UEFA-Pro te behalen. Er zou een hoofdcoach komen met een ervaren assistent. Ik zou van hen in mijn eerste jaar leren."

Maduro werd zelfs interim-trainer bij Ajax na een dramatisch eerste deel van het seizoen. "We zaten wel in een achtbaan, met veel veranderingen, ook in de leiding van de club. Mijn rol was niet zo heel groot, maar ik kreeg wel het gevoel dat mensen dachten dat ik alle beslissingen nam op het veld, maar daar was geen sprake van", stelt Maduro.

"Op de achtergrond heb ik altijd willen helpen. Dat weten ze bij Ajax ook wel intern", zegt Maduro. "Maar je rol als assistent is natuurlijk wel heel anders dan je rol als hoofdcoach. Als hoofdtrainer kan je veel meer je advies geven en dan is het aan de leiding om daar wel of niet iets mee te doen." Nu is Almere City zijn volgende bestemming. "Van dit jaar heb ik natuurlijk heel veel geleerd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand