Makkelie reageert: "Jij hebt een beetje stemming gemaakt bij Ajax"

Danny Makkelie
Danny Makkelie Foto: © Pro Shots

Danny Makkelie maakt tijdens De Klassieker enkele beslissingen waar niet iedereen het mee eens was. De arbiter wilde na afloop eigenlijk niet voor de camera van ESPN verschijnen.

"Onze fieldproducer heeft keurig gevraagd of hij wilde komen. Hij luistert goed mee in de scheidsrechterscatacombe wat er allemaal gezegd wordt door onze analisten. Dat doen alle scheidsrechters tegenwoordig, dat weten we inmiddels. Hij zegt: 'Ik wil alleen praten over wel of geen tweede gele kaart voor Hartman.' Toen kwam hij deze kant opgelopen en zegt hij: 'Nee Hans, ik doe alleen de NOS, want jij hebt een beetje, nou ja, stemming gemaakt bij Ajax'", vertelde Hans Kraay jr. bij de zender.

Makkelie bedoelde daarmee dat de vraagstelling van de presentator aan de betrokkenen van Ajax suggestief zou zijn geweest. "Ik zeg tegen hem: 'De Ajax-mensen hebben allemaal keurig en zeer correct gereageerd. Zowel Heitinga, Berghuis als Tadic.' Hij zegt: 'Ik kom niet.' Ik zeg: 'Ik zou het leuk vinden als je wel komt.' En toen kwam hij alsnog. Maar hij wilde niet reageren op de tackle van Oussama Idrissi (op Owen Wijndal, red.)."

Uiteindelijk verscheen Makkelie dus alsnog voor de camera, maar de scheidsrechter had het alleen over het moment over de eerste helft tussen Quilindschy Hartman en Mohammed Kudus. "We hebben natuurlijk een nieuw beleid bij de KNVB dat scheidsrechters niet meer voor de camera verschijnen, tenzij er een aanleiding is om een regel nogmaals te verduidelijken. Ik wil deze regel graag nog een keer uitleggen", zegt Makkelie.

Hartman stak zijn been uit, maar was te laat en raakte Kudus, die anders kon doorbreken langs de zijlijn. "In zo'n geval moet de scheidsrechter beoordelen of er sprake is van een onbesuisde overtreding, of een onvoorzichtige overtreding. Bij onbesuisd is er sprake van kracht en snelheid. Hier steekt de Feyenoord-speler zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding: geen geel. Wanneer zou het dan wel geel kunnen zijn, Hans?"

Makkelie ging direct verder: "Ja, ik heb de beelden gezien. Wanneer zou het wel geel kunnen zijn, Hans? Als hij door een onvoorzichtige overtreding een veelbelovende aanval of counter eruit haalt. In dit geval is het aan de zijlijn, op eigen helft, ver van de goal. Er staan nog verdedigers van Feyenoord omheen. Dit is voor mij geen gele kaart. En niet alleen voor mij, voor al mijn collega's. En ik ben ook een internationale scheidsrechter. Ook daar geef ik zo'n gele kaart niet. Dus ook vandaag niet", aldus de arbiter.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand