'Manchester United en FC Barcelona akkoord over transfer De Jong'

Erik ten Hag is na het afgelopen seizoen vertrokken bij Ajax en is begonnen bij Manchester United. In Engelse dienst wacht de trainer nog op de eerste versterking van deze zomer, maar lang lijkt dit niet meer te hoeven duren. FC Barcelona en Manchester United zouden het namelijk eens zijn over een transfer van Frenkie de Jong.

"Manchester United is dichtbij een akkoord met FC Barcelona over middenvelder Frenkie de Jong. De transfersom zou zo'n 65 miljoen euro zijn, wat door prestatiebonussen kan oplopen. Er is nog werk te doen, maar de persoonlijke voorwaarden lijken het probleem niet te zijn. Erik ten Hag lijkt zijn eerste aankoop binnen te hebben", vertelt Sky Sports News. De 25-jarige middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen in dienst van FC Barcelona, maar lijkt nu dus toch echt te verkassen naar de Premier League. Erik ten Hag is natuurlijk geen onbekende voor De Jong. De trainer en de middenvelder waren beide onderdeel van het succesvolle Champions League-seizoen van de Amsterdammers in 2018/2019.

Manchester United are close to agreeing a deal with Barcelona for midfielder Frenkie de Jong 🔴 pic.twitter.com/9BuLCv1qA2 — Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) June 28, 2022

Lees meer: