Mannsverk: "Zijn komst betekent niet dat ik geen speeltijd krijg"

Sivert Mannsverk
Sivert Mannsverk Foto: © Pro Shots

Sivert Mannsverk is enthousiast over de komst van Jordan Henderson naar Ajax. De jonge middenvelder vindt zijn aanwezigheid een pluspunt en ziet geen gebrek aan speeltijd voor zichzelf in het verschiet liggen.

Mannsverk schoof woensdag aan bij de persconferentie van Ajax richting de return met Bodø/Glimt, Hij kwam vorig jaar over van Molde FK. "Het is moeilijk geweest, dat lijkt me logisch gezien mijn blessure. Er zijn dit seizoen veel negativiteit en wisselingen in het team geweest. Dat heeft ook impact op de groep. Nu wordt het steeds beter", weet Mannsverk geciteerd door Voetbal International.

De middenvelder is niet terug van een blessure. "Het is logisch dat het lastig is om je plek te vinden nadat je er even uit hebt gelegen. Er zijn hier veel spelers die meer hebben meegemaakt dan ik. Spelers die in de Champions League actief zijn geweest, bijvoorbeeld. Je moet ook wat respect opbouwen en het duurt even voordat je relaties hebt opgebouwd."

"Hij is een fantastische en aardige man. We kunnen hem goed gebruiken in het jonge team dat we hebben. Zijn ervaring hebben we nodig." Een concurrent ziet hij niet in hem. "Zijn komst betekent niet dat ik hier geen speeltijd ga krijgen."

"Ik hoop dat we in de toekomst een duo kunnen vormen. Hendersons gretigheid is echt extreem. Hij is hier gekomen om Ajax op te bouwen en het was me snel duidelijk dat hij een geweldige aanvulling is op onze groep", besluit Mannsverk.

Lees meer:
0 reacties