Marciano Vink: "Dat hij werd uitgefloten ging door merg en been"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © Pro Shots

Onlangs maakte Edwin van der Sar bekend dat hij stopt als algemeen directeur bij Ajax. De oud-doelman kreeg de afgelopen maanden veel kritiek op zijn functioneren, maar is in de afgelopen jaren erg belangrijk geweest voor Ajax.

"Ik kan me dat heel goed voorstellen" zo meldt Marciano Vink bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft tien jaar lang, met name op de achtergrond, erg goed werk geleverd. Er waren natuurlijk wel wat incidenten waar hij wel op de voorgond moest treden, en waar het niet helemaal goed ging. Maar hij heeft het over de gehele periode natuurlijk best goed gedaan. Eerst onder leiding van Kinsbergen, en daarna zelfstandig."

Op commercieel gebied heeft de club, onder Van der Sar, grote stappen gemaakt. "Hij heeft, samen met Menno Geelen, heel veel geld opgehaald en commercieel veel betekend", gaat de oud-speler van Ajax verder. "Hij wordt nu natuurlijk beoordeeld en veroordeeld op de laatste anderhalf jaar na het vertrek van Overmars, en de vele namen met een Ajax-verleden die ook zijn vertrokken. Dat is logisch."

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Ajax werd Van der Sar getrakteerd op een fluitconcert. "Dat hij werd uitgefloten ging door merg en been. Dat zijn de negatieve kanten van het voetbal. Men vergeet heel snel welke dingen hij ook goed heeft gedaan. Het is duidelijk dat het goed is gegaan, maar ik snap wel dat hij nu ontzettend opgelucht is", besluit Vink.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand