Marciano Vink over Ajax-talent: "Hij wilde bier drinken en uitgaan"

Marciano Vink als analist van ESPN
Marciano Vink als analist van ESPN Foto: © Pro Shots

Marciano Mengerink vertelt een bijzonder verhaal in de Eretribune op ESPN. Vink kent namelijk een van de uitblinkers van Ajax onder 17, die dit weekend de prestigieuze Future Cup spelen.

Luca Messori, een van de spelers van Ajax onder 17 blonk zaterdagmiddag uit met een assist en een fraaie goal. Vink legt uit dat Messori sinds kort weer terug is bij Ajax. “Die jongen speelde vanaf zijn zesde bij Ajax. Toen hij bij Ajax Onder-13 zat, besloot hij te stoppen”, vertelt hij. “Ajax wilde heel graag dat hij bleef. Hij hoefde niet weg. Hij zat altijd aan de bovenkant binnen de selecties. Hij speelde altijd, maar hij had er genoeg van. Hij wilde gewoon met zijn vrienden leuke dingen doen. Hij wilde bier drinken en uitgaan. Hij is toen dus gestopt. Die jongen woonde in Bussum. Daar komen die gasten bij elkaar als ze veertien, vijftien, zestien zijn."

Ajax heeft toen gezegd: jij mag altijd bellen als jij je bedenkt", vervolgt hij. Er gingen drie jaar overheen, hij was zestien, toen hij Ajax heeft gebeld: ik zou graag weer terugkomen. Hij heeft twee weken proefgedraaid, waarna Ajax zei: kom maar gelijk. Die jongen is nu een van de grote uitblinkers op de Future Cup.”

Lees meer:
0 reacties