Marciano Vink tipt Ajax: "Van hen moet je afscheid gaan nemen"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © Orange Pictures

Marciano Vink vindt dat Ajax een aantal spelers gewoonweg moet laten vertrekken. Ook tegen Excelsior gaven de Amsterdammers bepaald niet thuis.

"Ajax speelde gewoon weer niet goed", zegt Vink bij ESPN. "Als je nu een kans hebt om AZ toch nog van die vierde plek af te stoten of in ieder geval die vijfde plek veilig te stellen, je best wel een gunstig programma hebt, en dan zo begint..."

Volgens Vink mist Ajax de wil om te winnen. "Gaat het om kwaliteit, of gaat het om bereidheid? Wat heb je liever? Want bereidheid lijkt tegenwoordig wel boven kwaliteit te staan. Bereidheid is ook een soort mentaliteit. De bereidheid die je bij PSV en Feyenoord wél ziet, die heb ik bijna het hele seizoen niet gezien bij Ajax", aldus de analist.

"Ik ben wel van mening dat er gerichte aankopen gedaan moeten worden, en dat je afscheid moet nemen van een aantal spelers, zoals een Ávila en een Medic. Dat soort spelers die de selectie zouden moeten complementeren, maar dat niet doen", weet hij.

Ook Steven Berghuis en Steven Bergwijn gaan misschien weg. "Zij zullen ook mee moeten in het verhaal van een Potter of wie er ook komt. Je ziet wat er gebeurt met Bosz bij PSV. Het verschil tussen vorig jaar en dit seizoen is intensiteit. Er is gekeken: wat brengt Feyenoord? Dat moeten we minimaal evenaren. Als je die bereidheid niet kunt vinden in je selectie, moet je toch keuzes gaan maken met jongens die wél bereid zijn. Iedereen zal mee moeten, wil je aanhaken bij de top."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand