Marciano Vink ziet pluspunt bij Farioli: "Dat vind ik positief"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

Ajax heeft in Francesco Farioli de nieuwe trainer gevonden. Marciano Vink is benieuwd naar de Italiaan en zijn speelstijl. De analist ziet wel al een groot pluspunt: het lage aantal tegendoelpunten dat OGC Nice kreeg onder leiding van Farioli.

"Ik denk dat Ajax voor de eerste of tweede keus is gegaan. De naam van Farioli hing al een hele tijd boven de markt. Hij werd altijd gezien als een best goede optie", reageert Vink bij ESPN op de aanstelling van Farioli. "Nu hij er is, is er in ieder geval duidelijkheid en kan je door naar het nieuwe seizoen. De berichten van alle Nederlanders die met hem hebben gewerkt zijn positief en wat ook vrij positief kan zijn is dat Ajax dit jaar verdedigend heel veel gaten heeft laten vallen."

Volgens Vink is de verdedigende tactiek van Farioli iets wat goed van pas komt in Amsterdam. "Ajax kreeg dit seizoen 61 tegengoals en hij staat wel echt bekend om het feit dat hij verdedigend heel goed staat en het elftal zo goed positioneert. Langdurig balbezit met een goede opbouw en van daaruit geef je minder weg. Dat vind ik positief. 29 tegengoals in een seizoen, dus aan die kant ben ik heel enthousiast. Om een voor ons onbekende trainer aan het werk te zien."

Lees meer:
0 reacties