Marco van Basten: "Hij had toch ook bij Ajax kunnen meespelen?"

Christian Eriksen was de afgelopen weken een aantal keer bij Jong Ajax te vinden om mee te trainen, waarna hij een contract tekende bij het Engelse Brentford. Marco van Basten had hem graag weer bij de hoofdmacht van de Amsterdammers gezien.

"Ik had hem graag bij Ajax gezien. Hij had toch ook bij Ajax kunnen meespelen? Want het is ook leuk om lekker weer te voetballen, toch?", vraagt Van Basten zich hardop af bij Rondo, waarna de andere analisten opmerken dat de Amsterdammers al genoeg middenvelders hebben. "Bij een topclub heb je met concurrentie te maken", besluit de oud-spits. Ronald de Boer stelt dat Eriksen vast een goede reden heeft om naar de Premier League te gaan. "We weten ook niet wat er speelde. Wil hij zelf wel, of wilde hij echt naar de Premier League met een Deense coach?"

𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐄𝐫𝐢𝐤𝐬𝐞𝐧 🙌 In Brentford zijn ze in de zevende hemel met de komst van de Deen, maar Marco van Basten zag Eriksen trainen bij Ajax en had hem graag daar zien blijven 🗣️ #ZiggoSport #Rondo #Eriksen pic.twitter.com/ZOZYJ1eoqX — Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) February 4, 2022

Lees meer: