Marco van Basten in de bres: "Weet vanuit Ajax dat hij goed is"

Marco van Basten bij zijn boekpresentatie
Marco van Basten bij zijn boekpresentatie Foto: © Pro Shots

Marco van Basten heeft een lans gebroken voor Manchester United-manager Erik ten Hag. De voormalig hoofdtrainer van Ajax en FC Utrecht staat onder druk bij de Engelse grootmacht, maar wist afgelopen weekend wel de FA Cup te winnen.

"Het spel van Manchester United was niet goed", vertelt Van Basten aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Het was echt verdedigen en counteren. Dat pakte twee keer goed uit, waardoor ze nog in staat waren die wedstrijd te winnen. Ze stonden uiteindelijk alleen maar voor hun eigen zestien. Als je zo verdedigt, moet je altijd druk op de bal blijven geven. Dat was op een gegeven moment ook helemaal weg."

"Het is knap dat hij met zo'n beperkt team wel van City heeft weten te winnen", gaat de oud-topscorer verder. "Ondanks het gebrek aan mogelijkheden is hij in staat geweest de FA Cup te winnen, waardoor ze Europees voetbal gaan spelen en hij nu nog steeds een verhaal heeft. Ik denk dat hij alsnog de aangewezen man is om met Manchester United wel wat voor elkaar te boksen."

Van Basten pleit dan ook voor een langer verblijf van Ten Hag op Old Trafford. "Ik weet vanuit Ajax dat hij een goede trainer is en hij heeft bij Utrecht en Go Ahead goed werk gedaan. Hij is een trainer die wat op kan bouwen, die een team sterker kan maken", aldus Van Basten.

Lees meer:
0 reacties