Marijn Beuker mist Champions League-assistent: "Dat was de wens"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Ajax heeft Francesco Farioli aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De Italiaanse oefenmeester wordt bijgestaan door Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez, terwijl vanuit Ajax trainer Dave Vos doorstroomt. Een assistent die als voetballer de Champions League heeft gewonnen ontbreekt echter bij de Amsterdamse staf.

"We hebben duidelijk uitgesproken dat dat de wens is. In sommige gevallen is dat lastig, dan kom je er misschien niet uit met de twee of drie kandidaten die je daarvoor had", vertelt Beuker in de Pantelic Podcast. "In principe is dit de staf, met een grote groep mensen eromheen waarmee we voorwaarts gaan. We hebben bij Ajax een redelijke groep met oud-spelers. Jan Wouters, Ronald de Boer, John Bosman en een groep specialistentrainers."

"Die doen dat vanaf de O15 tot het eerste elftal. Eén van heeft de Champions League gewonnen", gaat hij verder. De directeur is wel onder de indruk van de kersverse hoofdtrainer Farioli. "Als je trainingen van hem bestudeerd dan zie je dat enorm terugkomen in wedstrijden. Wij hebben er heel veel tijd en energie in gestoken om daarachter te komen. Dan heb je het ook over zijn leidinggevende kwaliteiten."

"Het is een persoon die heel nieuwsgierig is. Hij heeft ook gezegd dat hij dat zoekt in zijn mensen, het is iemand die goed samenwerkt. We willen met elkaar bezig zijn om in het belang van Ajax iets fantastisch neer te zetten. Hij is een teamspeler, iemand die niet te beroerd is om ook weer over nieuwe ideeën na te denken, te leren wat hier in de organisatie gebeurt en waar we mee bezig zijn", aldus Beuker.

Lees meer:
0 reacties