Marijn Beuker wil eerst staf op orde: "We zijn positief gestemd"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Directeur Voetbal van Ajax, Marijn Beuker, wil zo snel mogelijk een goede technische staf voor het volgende seizoen hebben. Tegenover Ajax Life vertelt de directeur dat hij dat nog belangrijker vindt dan versterkingen op het veld.

Hij laat weten dat de belangrijkste transfer voor het komende seizoen de technische staf is. “We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij.”

Daarbij heeft de nieuwe trainer ook invloed. “In de huidige situatie kan de nieuwe trainer een eigen assistent meenemen, mits deze past bij onze visie. Dat betekent dus dat we vanuit Ajax zelf de andere twee assistenten aanstellen. Een daarvan moet wat ons betreft iemand zijn die vanuit Ajax weet wat het winnen van de Champions League inhoudt.”

De directeur Voetbalzaken zet naar eigen zeggen het werk door van de geschorste Alex Kroes. “Toen duidelijk werd dat Alex werd geschorst, zijn we doorgegaan met de ingezette lijn. Maar het eerste wat ik deed, was contact zoeken met de mensen met wie we in gesprek zijn. Als je vanaf de buitenkant kijkt, ben je afhankelijk van de berichtgeving in de media. Dat creëert onrust. Dat moeten we wegnemen. Alex kon voor 15 maart niet veel doen, maar ik al vier maanden wel. Wat dat betreft zijn we positief gestemd”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties