Marseille heeft 8 miljoen euro over voor Ajax-verdediger'

Ajax-verdediger Joël Veltman stond eerder al volop in de belangstelling van het Franse Olympique Marseille. Nu meldt Franse media dat Olympique Marseille echt werk wilt maken van de Nederlander.

Er moet eerst ruimte worden vrijgemaakt in de selectie, voordat Veltman gehaald kan worden. Dit probleem zou echter geen groot probleem zijn, evenals het prijskaartje van de Oranje-international. Naar verluidt wilt Ajax een bedrag van ongeveer acht miljoen euro krijgen.

Veltman sprak eerder al uit een buitenlands avontuur wel te zien zitten. Ajax zou hem deze stap gunnen, omdat de verdediger jarenlang trouw is gebleven aan de club. Ook zouden de Amsterdammers een stokje voor een mogelijke transfer hebben gestoken toen Matthijs de Ligt op het punt stond om Ajax te verruilen voor Juventus.

Het ziet er naar uit dat Veltman de stap deze zomer gaat maken. Marseille zou nog wel concurrentie hebben in de strijd om de verdediger. Het Italiaanse AS Roma en meerdere Engelse clubs zouden ook interesse hebben in hem.

Lees meer: