Martha maakte indruk: "Hij had wat moeite met kritiek in het begin"

Ar'Jany Martha
Ar'Jany Martha Foto: © Orange Pictures

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen Sparta, de oude club van Jorrel Hato en Ar'Jany Martha. In Rotterdam zijn ze vooral trots dat de twee verdedigers nu in het eerste elftal van Ajax spelen.

"Wij speelden met Onder 12 toen ook de kampioenswedstrijd tegen Ajax, op de laatste speeldag", blikt Mitchel van Gastel terug in De Telegraaf. Hij maakte Hato twee jaar mee voor zijn vertrek naar Ajax. "Dat was een rare situatie, maar dat hij uiteindelijk toch naar Ajax is gegaan, is een heel goede keuze geweest, blijkt nu."

"Als ik hem nu zie, ben ik vooral blij dat hij zijn veters tegenwoordig netjes vastmaakt. Die zaten altijd los, daar werd je helemaal gek van. Liep hij op van die soort halve klompen, zo leek het", lacht Van Gastel. "Jorrel was heel erg een verbinder, terwijl hij verbaal helemaal niet zo aanwezig was", vervolgt hij.

Van Gastel vertelt verder: "Hij is een soort natuurlijke leider, ook door z’n statuur, en zo’n fijne kerel. Daarin zie je ook terug uit wat voor fijn en hecht gezin hij komt. Hij is heel stabiel en dat zie ik bij hem heel erg terug in zijn spel. Hij staat er, als 17-jarige. Dat is krankzinnig om te zien."

"Wat hij uitstraalt, vanaf de buitenkant, is ijzersterk. Ook richting een spits. Die ziet: deze gozer is niet te breken. Dat had hij toen al en het is extra knap als je dat in zo’n moeilijke fase bij Ajax direct hebt kunnen laten zien. Tot Oranje aan toe. Dat maakt me extra trots."

Ook Martha maakt indruk, onder meer op Paul Simonis, de huidig assistent van SC Heerenveen. "Ik kende hem van een voetbalschool, attendeerde Sparta erop en toevallig werd hij direct ook één van mijn spelers bij de Onder 13", zegt hij. "Vanuit een helikopter kon je zien dat hij goed kan voetballen. Hij heeft zó’n mooie manier van bewegen, alsof hij aan het dansen is. Dat is echt bijzonder. Alleen: hij was verre van stabiel. Hij had ook wat moeite met kritiek in het begin."

Simons kwam onlangs zijn voormalige linksbuiten weer tegen. "Als de linksback van Ajax 1 maakte hij zijn basisdebuut tegen ons, met SC Heerenveen", lacht hij. "Dat had ik nooit verwacht. Ik had veel kunnen bedenken, maar dat niet. Ik ben naar hem toegelopen en heb hem gezegd dat ik het geweldig vond hem hier zo te zien. Toen ik hem tegen Ché Nunnely zo zag spelen, dacht ik: verdomme hé, echt knap. Ik hoop dat hij dat volhoudt om écht stabiel te worden. Als dit podium geen motivatie geeft, dan ben je er ook niet voor geschikt en daarom vind ik het mooi te zien dat hij zich zo houdt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand