Martha makkelijk slachtoffer? "Van 't Schip gaat zich verschuilen"

Er is verbazing over het feit dat juist Ar’jany Martha het kind van de rekening is geworden bij Ajax. Het twintigjarige talent behoort niet tot de wedstrijdselectie voor het returnduel met FK Bodø/Glimt.

ESPN-analist Kees Luijckx vindt dat John van ’t Schip Martha wel op heel makkelijke wijze voor de bus gooit. "Ik heb er meer op het veld zien staan bij Ajax de laatste weken en ik heb het idee dat hij de makkelijkste pakt als voorbeeld. Dat gevoel krijg ik erbij. Ik denk echt dat dat het is."

Een goede tactiek lijkt het niet te zijn. "De spelers prikken hier doorheen, door dit soort trucs. Dit soort dingen zijn ontwrichtend voor een selectie", concludeert Luijckx. Kees Kwakman is het hiermee eens. "Ik heb niet het idee dat de selectie denkt: pfoeh. Dan had Van ’t Schip na Go Ahead Eagles-uit bijvoorbeeld een Sosa niet mee moeten nemen door de manier waarop hij aan het sjokken was."

Kwakman vindt verder niet dat Martha ook veel speeltijd verdient. "Hij viel heel slecht in als rechtsbuiten. Ik heb het idee dat het nog een jeugdspeler is. Hij is zo dun en fysiek nog helemaal niet klaar." Gebrek aan motivatie zag hij echter niet. "Dat vond ik wel meevallen, op één moment met die grote kans voor Calvin Verdonk na. Misschien dat ze dat als voorbeeld hebben genomen."

"Bij hem heb ik gewoon het idee dat het nog niet goed genoeg is voor Ajax 1, op dit moment", herhaalt Kwakman zijn oordeel. "Het is gewoon veel te licht allemaal, maar ik zag hem niet anders voetballen dan dat hij die weken daarvoor deed."

Luijckx vindt het gedrag van de trainer laf. "Hij gaat zich verschuilen achter zijn spelersgroep. Anders kan ik het niet zien... Je bent trainer en moet altijd je spelers beschermen. Wat er ook gebeurt. Anders ben je niet geschikt om trainer te zijn."

Lees meer:
0 reacties