Matthijs de Ligt: "Misschien is Timber ook wel beter geschikt"

Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt Foto: © Pro Shots

Matthijs de Ligt begon maandag als basisspeler in het WK-duel van Oranje tegen Senegal. De oud-speler van Ajax die als rechter centrale verdediger was opgesteld kwam veel als rechtsback te voeballen. Op deze positie had De Ligt het lastig.

"Ik had het lastig", vertelde De Ligt na afloop tegen de NOS. "Ik ben geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Helemaal omdat ik bij Bayern aan de linkerkant speel, is dit even wennen en compleet anders voor me. Helemaal tegen een vleugelspeler is het lastig."

De verdediger had niet verwacht dat hij als basisspeler zou beginnen. "Ik heb het goed gedaan bij Bayern en ik speel daar op een hoog niveau", legt hij uit. "Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet. Misschien is iemand als Timber ook wel beter geschikt voor de rol die Van Gaal wil."

De Ligt ziet zijn basisplek als bevestiging dat zijn overstap van Juventus naar Bayern München een goede zet is geweest. "Zo kan je het wel zeggen", gaat de verdediger verder. "Ik denk dat dat een heel belangrijke keuze is geweest. Ik heb me er goed ontwikkeld en heb me goed aangepast aan het niveau daar. Het gaat hartstikke goed en ik heb het er goed naar mijn zin. Dat ik vandaag mocht spelen, is al een overwinning voor mezelf"

"We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste", zo kijkt De Ligt terug. "We wisten dat het tegen de kampioen van Afrika niet gemakkelijk is. Dat zag je ook de eerste helft. Het ging er hard aan toe. Zij zijn fysiek ook enorm sterk, daar hadden we in het begin wel moeite mee. We hadden wel mogelijkheden om te scoren, maar dan gaat Frenkie weer dribbelen. Dat schiet ook niet op", lachte de verdediger. "In de tweede helft had ik niet meer verwacht dat er nog een goal zou vallen, al hoop je er wel op."

Of De Ligt ook tegen Ecuador weer mag starten, weet hij nog niet. "Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. We wisten dat ze fysiek sterk zijn, met hun voorzetten en corners. Timber, De Vrij, ze hebben het eerder allemaal fantastisch gedaan. Voor mij is het heel bijzonder om op het WK te spelen", zo besluit De Ligt.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand