"Maurice is echt onverschrokken, weet heel goed waar hij naartoe wil"

Maurice Steijn
Maurice Steijn Foto: © Pro Shots

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, kijkt met een positief gevoel terug op zijn samenwerking met Maurice Steijn. Dat maakt Nijkamp op zondagochtend bekend bij Goedemorgen Eredivisie.

"Maurice is echt onverschrokken. Hij weet heel goed waar hij naartoe wil en dat is de weg die hij ook bewandelt. Ik vind Maurice ook een goede communicator", begint Nijkamp bij ESPN. "Maar hij moet wel af en toe even tot tien tellen, maar dat geldt ook voor mij. In deze wereld krijgen we geen tijd. We moeten handelen, maar soms moet je ook dingen van je af laten glijden."

Steijn gaf onlangs bijvoorbeeld aan dat hij weinig invloed had op de inkomende transfers van Ajax. "Op het moment dat de technisch directeur of hoofdtrainer zegt dat er geen goed gevoel is bij een speler, dan is het een no-go... Maurice mocht ook gewoon spelers aandragen bij ons. Hij is natuurlijk gepokt en gemazeld in de voetballerij, dus daar luister ik wel naar. Het gaat om communicatie, om samen naar iets toe te werken", vervolgt Nijkamp.

"We deden 80 tot 85 procent vanuit het proces dat we hanteren. Speelwijze en profielen, daar gaan we dan spelers bij zoeken. Dat dragen we dan voor aan de staf. En op basis daarvan is er een klik met een speler of niet. Maar iemand vanuit de staf mag ook een speler aandragen", besluit de technisch directeur.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand