Maurice Steijn blikt terug op tijd bij Ajax: "Zoveel potentie"

Jorrel Hato en Kenneth Taylor
Jorrel Hato en Kenneth Taylor Foto: © BSR Agency

Maurice Steijn ziet een mooie toekomst weggelegd voor Ajacieden Jorrel Hato en Kenneth Taylor. Dit vertelt hij in gesprek met Voetbalprimeur. 

"Ik heb van meerdere spelers genoten", begint Steijn. "Ik vind dat Hato een hele goede ontwikkeling heeft doorgemaakt op zijn leeftijd. Toen ik hem kreeg, was hij zeventien. Hij had zo veel potentie, maar het was voor hem ook heel moeilijk in een elftal dat bij tijd en wijle echt uit elkaar viel. Hij is altijd positief gebleven."

"Kenneth Taylor is ook één van die spelers", gaat hij verder. "Hij is een prima speler om mee te werken en ik zie een mooie toekomst voor hem weggelegd. Ik kende hem natuurlijk al van mijn periode voor Ajax, maar als je met hem werkt, zie je dat ook hij nog heel erg jong is."

"Het jammere van het afgelopen jaar vind ik dat spelers als Taylor, Hato, Rensch en Brobbey niet met de ervaring van Blind, Tadic en Álvarez hebben gespeeld. Daar waren zij echt veel beter van geworden. Dan was Taylor nu nog een stap verder geweest."

Toch is de leermeester ervan overtuigd dat sommigen een mooie toekomst tegemoet gaan. "Hato is natuurlijk een uitzonderlijk talent. Als je zestien bent en je speelt in het eerste van Ajax… Hij heeft heel veel mogelijkheden. Maar ook Taylor heeft heel veel potentie. Hij maakt op elk niveau tien tot twaalf doelpunten. Hij is links- en rechtsbenig en sluit goed bij."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand