Maxim Hartman: "Volwassen mensen met een Ajax-shirt is te sneu"

Maxim Hartman
Maxim Hartman Foto: © Pro Shots

Maxim Hartman staat bekend om zijn zeer duidelijke uitspraken. Aangeschoven bij Renze is Hartman dan ook zeer negatief over het Nederlands Elftal en dan vooral de fans ervan. Hij is zeker geen fan laat Hartman weten bij het praatprogramma.

Hartman laat weten wel van bepaalde dingen te houden. "Ik hou van sport, als mensen goed overspelen, tactisch inzicht hebben, goed dribbelen of scoren. Als ik een voetballiefhebber ben, ga ik toch niet voor een land zijn? Je kijkt naar mooie acties."

Vroeger was dit anders en had Hartman oranje vlaggetjes tijdens de eindronde. "Maar ik heb me ontwikkeld, dat heet evolutie." Club-fans krijgen er eveneens van langs. "Je gaat toch niet voor één club zijn? Waarom zou je dat in godsnaam doen? Ik zie volwassen gasten in de sportschool met een Ajax- of Feyenoord-shirt. Dat is toch te sneu voor woorden."

Ten slotte komt Hartman nog één keer terug op Oranjefans. "Tijdens het EK dadelijk gaat iedereen in het oranje. Allemaal vrouwen ineens ook. Dat doen ze alleen maar omdat ze naar de kroeg kunnen gaan en een single gast aan de haak willen slaan. Helemaal niet omdat ze van voetbal houden. Mensen gaan ineens hun straat in het Oranje versieren, dat is toch walgelijk. Dan komt er een programma over wie de leukste oranje straat heeft, waar zijn we in godsnaam mee bezig. Die mensen wil je helemaal niet verbinden, die moet je uit elkaar slaan met wapenstokken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand