Medewerker van Ajax stapt op: "Ik ben een beetje leeggezogen"

Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Michael Eriksen heeft zijn baan bij Ajax opgezegd. Hij was sinds 2022 scout van de club in Scandinavië.

Op Instagram deelt Eriksen het nieuws. “Begin mei heb ik mijn baan bij Ajax opgezegd. Het is niet een beslissing die ik in één nacht heb genomen, maar een beslissing waar ik echt advies en hulp voor gezocht heb bij mensen die ik respecteer. Er is niets aan de hand en ik ben blij dat ik het geprobeerd heb bij een topclub zoals Ajax. Maar het is geen geheim dat de laatste jaren echt turbulent waren. Er zijn veel mensen vervangen en je hebt veel alleen moeten werken.”

Dat alleen werken bleek hem toch niet zo te liggen. “Ik ben meer een teamspeler en waarschijnlijk heeft me dat een beetje leeggezogen. Ik heb veel geweldige mensen ontmoet en zo veel reizen gemaakt, maar ik heb mijn familie enorm gemist. De familie heeft de laatste jaren nooit kunnen zeggen dat ik mee zou komen naar verjaardagen of om bijvoorbeeld uit eten te gaan met vrienden.”

Het werd hem overigens afgeraden door zijn omgeving om op te stappen. “Toen ik erover begon, zeiden velen: je kunt geen nee zeggen tegen Ajax. Je hebt de baan waar iedereen van droomt en mensen zullen hun rechterarm geven voor je baan. Ik begon te twijfelen of ik iets stoms deed. Ik ga zien wat er gaat gebeuren en waar ik terechtkom in de voetbalwereld, want ik weet dat het nog steeds de wereld is waarin ik wil werken. Dank aan Ajax, de club die ik het allerbeste wens”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties