'Meisjes vs de vrouwen' bij Ajax-Chelsea? "Ajax op weg naar de top"

Emma Hayes langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA
Emma Hayes langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA Foto: © BSR Agency

Ajax Vrouwen moest dinsdagavond de meerdere erkennen in Chelsea. De club uit Londen won met 3-0 en was slimmer, fysieker en sneller. Een gevalletje 'boys against men', of meisjes tegen de vrouwen?

Misschien wel, zo erkende Chelsea-coach Emma Hayes na afloop tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl. "Ik denk de ervaring. Ik weet nog dat we voor het eerst aan deze competitie (de UEFA Women's Champions League, red.) begonnen. Misschien waren wij net zo. Maar luister, ze (Ajax, red.) hebben hier thuis drie wedstrijden gewonnen tegen Europese topteams. Ik heb ze zeker niet onderschat", benadrukte Hayes.

Ze gaat verder: "De Barclays Women's Super League is een extreem fysieke competitie, dus dat moet je doen. We hebben zeker onze ervaring getoond, kalm en beheerst. Ook als het niet perfect is, blijven we rustig en hebben we goede discipline. Dat was het grootste verschil", vond ze.

Wat de Nederlandse competitie kan doen om uiteindelijk te groeien naar het niveau van de Barclays Women's Super League? Hayes wist er zo snel het antwoord niet op. "Ik ben een grote fan van het Nederlandse voetbal. Ik denk dat vooral Ajax een ploeg is die op weg is naar de top", gaf ze wel aan. "Ik denk dat je geduld moet hebben. Ik denk niet dat het snel gebeurt."

"Dat zeg ik, iemand die in Europa meerdere keren verslagen werd, door VfL Wolfsburg, door FC Barcelona. Dan leer je, dan groei je, dan voeg je iets toe aan je ploeg. Dan zijn er hopelijk meer investeringen van andere clubs. En dan blijf je concurreren en blijven de niveaus stijgen. Ik ben al bijna twaalf jaar bij Chelsea. Het heeft zo lang geduurd voordat de WSL deze norm bereikte. Ik denk dat Nederland door moet gaan, jullie gaan de goede kant op. En de fans waren geweldig", besloot Hayes met een glimlach.

Lees meer:
0 reacties