Memphis Depay de held, Klaassen de schlemiel: "De leeuw brulde"

Davy Klaassen
Davy Klaassen Foto: © BSR Agency

Atlético Madrid staat in de kwartfinale van de Champions League. Woensdagavond werd er afgerekend met Inter. Daarvoor waren verlenging en penalty's nodig. Memphis Depay was belangrijk.

Inter won de heenwedstrijd met 1-0 en na een halfuur spelen kwamen de Italianen ook in Madrid op voorsprong. Twee minuten later viel de 1-1, gemaakt door Antoine Griezmann. Daar bleef het lang bij, tot Memphis Depay het veld in kwam. De Nederlander schoot eerst op de paal, maar vier minuten voor tijd maakte hij de 2-1. Daardoor kwam er een verlenging.

Daarin werd niet gescoord en dus volgde er een penaltyreeks. Bij Inter miste Davy Klaassen, die was ingevallen. Lautaro Martínez schoot niet veel later ook over, waardoor Atlético doorgaat naar de kwartfinale.

In Spaanse media is er lof voor Memphis. "De leeuw brulde toen dat het meest nodig was. Het geweldige doelpunt van Memphis in de 86e minuut dat Atlético hoop gaf", schrijft Sport. Ook AS is enthousiast: "Memphis betreedt de geschiedenis van Atlético. De Nederlander sloopte vlak voor tijd de Italiaanse muur en dwong een verlenging af met een spectaculaire ontknoping die Metropolitano deed ontploffen."

Lees meer:
0 reacties